BOLU (AA) - Bolu İl Sağlık ve Halk Sağlığı müdürlüklerince "3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü" dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Karaçayır Parkı'ndaki etkinliğe, İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Arık, sağlık personeli, Bolu Valiliği Yaşlı Merkezi'ne giden yaşlılar ve vatandaşlar katıldı.

Arık, yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada, düzenli yürüyüşün öneminden bahsederek, herkesin günde en az yarım saat yürümesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra etkinliğe katılan yaklaşık 100 kişilik grup, yürüyüşün önemine dikkat çeken pankart ve yazılarla park çevresindeki yürüyüş alanında tur attı.

Arık, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Ekim ayının ilk haftası yani 3-4 ekim Dünya Yürüyüş Günü. Ekim ayı içinde emzirme günümüz var. Yine ekim ayı içinde kanserden korunma haftalarımız var. Dolayısıyla ekim ayı çok yoğun geçecek." diye konuştu.

"Aslında bizim yürüyüşümüz her hafta devam ediyor." diyen Arık, şöyle devam etti:

"Bugün de güne özel yürüyüşler başlattık. Bakanlığımızın sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı var. Bunun asıl amacı vatandaşı kronik hastalıklardan korumak. Fiziksel aktiviteyi arttırarak kronik hastalıklardan korunmak. Haftanın en az 5 günü 30 dakika yürümemiz gerekiyor. Bu fiziksel aktiviteyi kendi günlük yaşayışımızın içine yerleştirmemiz gerekiyor." diye konuştu.