TRABZON (AA) - MELTEM YILMAZ- Trabzon'un Çaykara ilçesinde, zengin bitki örtüsünün yanı sıra doğal manzarasıyla dünyaca ünlü Uzungöl, özellikle yılbaşında tatilcilerin ve turistlerin akınına uğruyor.

Doğaseverlerin tercihinde son yıllarda ilk sırayı alan Uzungöl, günübirlik gelip hafta sonunu değerlendirmek, günlük yaşamın yoğunluğundan uzaklaşmak isteyenlerin uğrak yeri oluyor. Her yıl on binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Uzungöl, yılbaşı tatilinde de turistlerin gözdesi.

Orman örtüsü, turistik pansiyonları, alabalık lokantaları ve doğal güzellikleriyle bölge turizmine önemli katkısı bulunan Uzungöl, yılın 12 ayı yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor. Ziyaretçilerine doğa turizmine yönelik pek çok alternatif sunan Uzungö'ün, yılbaşı tatili dolayısıyla konaklama tesislerindeki rezervasyonlarında yüzde 50'ye ulaşan doluluk oldu.

- "2014 yılında bir milyon 750 bin turist ziyaret etti"

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uzungöl'ün ülke ve bölge turizmi açısından önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Yerli ve yabancı turistler açısından Uzungöl'ün artık favori yerlerden biri olduğunu belirten Kansız, Doğu Karadeniz'de kültür ve turizm denilince akla ilk olarak Uzungöl'ün geldiğini ifade etti.

Kansız, Uzungöl'ün sunduğu doğal güzellikleriyle her yıl turist sayısında artış yaşadığını dile getirerek, "Geçen yıl 850 bin kişinin ziyaret ettiği Uzungöl'e bu yıl bir milyon 750 bin turist geldi. Konaklama olarak da geçen yıl 700 bin civarında olan sayımız bu yıl kasım ayı itibarıyla yaklaşık 800 bin oldu. Uzungöl'de yapılan yeni çevre düzenlemeleriyle yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin gölün her yerini yürüyerek rahatlıkla dolaşmasını istiyoruz. Bu sayede ziyaretçilerimizin Uzungöl'e daha fazla gelmesini ve bölgede daha rahat vakit geçirmesini planlıyoruz" dedi.

- "Uzungöl'ün daha fazla ziyaret edilmesini istiyoruz"

Uzungöl'de bayram tatillerinde olduğu gibi yılbaşı tatilinde de yoğunluk yaşandığına dikkati çeken Kansız, "Yılbaşında da yerli ve yabancı turistlerimizden gelen yoğun talepler var. Vatandaşların yılbaşı tatilini Uzungöl'de geçirmek istemesi, otellerdeki rezervasyonların yüzde 50 oranında artmasına neden oldu ve otellerimiz şimdiden dolmaya başladı" ifadelerini kullandı.

Kansız, yöredeki otellerin yüksek indirim ve uygun ödeme koşullarıyla erken rezervasyon imkanı sağladığını anlatarak, 3 bin 800 yatak kapasitesi bulunan Uzungöl'de yılbaşı rezervasyonlarının yavaş yavaş tamamlandığını kaydetti.

Uzungöl'de kış turizmi alternatifini geliştirmek istediklerini dile getiren Kansız, sözlerini şöyle tamamladı:

"Uzungöl gibi doğa harikası alanlarımızı gezen yabancı turistlerimiz kendi aradıkları ortamları buluyor. Doğa ile baş başa oldukları göl ve dere kenarlarında vakit geçirdikleri için de bölgemizi çok seviyorlar. Biz de vatandaşlarımızın Uzungöl'ü daha fazla ziyaret etmesini istiyoruz. Uzungöl'ü ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerimizin yörede daha rahat vakit geçirmeleri için çeşitli çalışmalarımız var. Bu kapsamda bütün kurumlarımızla önümüzdeki turizm sezonuna daha iyi hazırlanıp güzel bir hizmet ortamı oluşturmak için gayret ediyoruz."