SİNOP (AA) - Sinop'un Durağan ilçesinde bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı kafilesiyle hacca gidecek hacı adayları, uğurlandı.

İlçe merkezindeki İsmail Bey Camisi önünde düzenlenen uğurlama programına Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, İlçe Müftüsü Safi Çınar, ilçe vaizi Arif Aydınlı ile hacı adaylarının yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Kılıçaslan, hacı adaylarına hayırlı yolculuklar dileyerek, "Cenab-ı Allah’tan kazasız şekilde mübarek topraklara gitmeyi, haclarının kabul edilmiş olarak ailelerine kavuşmalarını temenni ediyorum. Rabbim hacca gitmeye niyet edip de gidemeyen vatandaşlarımıza en kısa zamanda gitmeyi nasip etsin" dedi.

Müftü Çınar da hacı adaylarından ülkedeki birlik ve beraberliğin daim olması için dua etmelerini istedi.

Kutsal topraklara yolculuğun diğer yolculuklara benzemediğinin altını çizen Çınar, şöyle konuştu:

"Sizin yerinizde bu kutsal yolculuğa çıkmak isteyen milyonlarca insan vardır. Kabe’yi ziyarete gidiyorsunuz. Peygamber Efendimiz'i ziyarete gidiyorsunuz. Her inanan insan o kutsal beldelere gitmenin aşkını içinde taşır. Bu yolculuk en kutsal mekana  yapılan en kutlu yolculuktur. Mukaddes beldede bulunduğunuz sürece dünyevi bazı meşguliyetler sizi esir almasın. Rabbim, çıkacağınız bu mukaddes yolculuğunuzu şu andan itibaren mebrur ve makbul eylesin. Haccınızı sağlık ve sıhhat içinde tamamlayıp bu aziz vatana ve ailenize dönmeyi nasip eylesin."