CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Adana’da durdurulan ve MİT’e ait olduğu iddia edilen TIR’ları arayan güvenlik güçlerinin tuttuğunu iddia ettiği tutanakları açıkladı. Tezcan, “TIR’larda taşınan silahtır, silahlar Suriye’ye götürülmektedir” iddiasında bulundu.
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, 19 Ocak’ta Adana’da durdurulan ve MİT’e ait olduğu iddia edilen TIR’ları gündeme getiren Bülent Tezcan, TIR’ların yasadışı terör örgütlerine silah taşıdığının kanıtlandığını iddia etti. TIR’larda neler çıktığını gösteren tutanakları gösteren Tezcan, “İlk TIR’da toplam 6 sandıkta mühimmat taşınıyor. 25-30 adet füze ve roket. 30-50 mm ebatlı füze ve roket hassas kafaları. 15 ahşap sandık içinde, her sandıkta 24 adet bomba atar mühimmat. İkinci TIR’da 90-100 adet top mermisi, üzerinde Arapça yazılı koliler. Üçüncü TIR’da çap ve miktarı tespit edilemeyen gelişigüzel konulmuş mühimmatlar var” diye konuştu.
TIR’ların Ankara Esenboğa Havaalanı’ndan yabancı uyruklu bir uçaktan yüklendiğini söyleyen Tezcan, şoförün beyanına göre TIR’ların Reyhanlı’ya götürüldüğünü, oradan da MİT mensupları tarafından Suriye’ye götürüldüğünü iddia ederek, MİT ve iktidarın kontrolüyle bölgeye silah sevkiyatı yapıldığını ifade etti. “Silahlı örgütleri tahrik ve teşvik edilen çalışma eninde sonunda namlusu size döner. Bunun zararını Türkiye görür” diyen Tezcan, silahlı terör örgütlerine Türk istihbarat birimlerinin desteği ile silah ve mühimmat sevkiyatı yapıldığını, terör örgütlerinin bugün bölgede o silahlarla Türk vatandaşlarını tehdit eder hale geldiğini öne sürdü. Tezcan, “Bu hükümet Musul’daki IŞİD’in rehin aldığı vatandaşlarımız üzerinden bir başka planın içinde olabilir” şeklinde konuştu.
(İHA)