Merzifon’daki 5’inci Ana Jet Üs Komutanlığından kalkış yaptıktan Çorum’un Konaklı köyü yakınlarında düşen F-16 eğitim uçağının enkazı kaldırıldı.
Dün Merzifon’daki 5’inci Ana Jet Üs Komutanlığından kalkış yapan eğitim uçağı, henüz bilinmeyen bir nedenle Konaklı köyü yakınlarında düşmüş, uçaktan paraşütle atlamayı başaran pilot, sağ kurtulmuştu. Olayın ardından bölgede çalışma yapan jandarma ve komando ekipleri uçağın enkazına dün akşam saatlerinde ulaşmıştı.
Bugün sabah saat 08.00 sularında uçağın enkazının bulunduğu alana Çorum İl Jandarma Alay Komutanlığı, Komando Taburunun yanı sıra 5’inci Ana Jet Üs Komutanlığından arama kurtarma ekipleri, mühimmat uzmanlarından oluşan üç ayrı ekip Şirinler bölgesine geldi. Traktörlerle uçağın enkazının bulunduğu alana giden ekipler yaklaşık 5 saatlik çalışmanın ardından uçağın düştükten sonra yaklaşık 2 kilometre alana dağılan kokpit bölümü, pilot koltuğu ve diğer parçalarını topladı. Kasalar içerisine konulan enkaz parçaları traktörlerle dağlık araziden aşağı indirildi.
Olayın görgü tanıklarından çoban Ahmet Mercan, arazide koyun otlatırken uçağı gördüğünü belirterek, “Arazide koyun otlatıyordum. Küçükkale dediğimiz mevkide uçağı gördüm. Bir saat sonra uçağı gördüm. Hava bulutlu ve sis vardı. Alçaktan uçtuğunu fark ettim. Sonra bir gürültü koptu. Meşeleri kese kese uçak yukarı geldi. Sonra patlama sesi oldu. Hayvanlar kaçıştı. Sonra jandarma ekipleri geldi sonra sesin olduğu yeri gösterdim” diye konuştu.
(İHA)