Türk fikir hayatının abide şahsiyetlerinden mütefekkir S. Ahmet Arvasi’nin 1980 öncesinde neşredilmiş çok sayıda yazısı gün yüzüne çıktı.
Arvasi’nin 12 Eylül öncesi Hergün gazetesinde kaleme aldığı makaleleri üç cilt olarak “Türk-İslam Ülküsü” adıyla defalarca basılmıştı. Türkiye’de sağ görüşlü hareketler ve S.Ahmet Arvasi hakkında yaptığı çalışmalarla tanınan Gazeteci-Yazar Hüdavendigâr Onur, Türk-İslam Ülküsü’ne dahil edilmeyen yazıların da bulunduğunu belirledi ve bunları “Düşünen Adamdan Mektup Var” isimli kitapta bir araya getirdi.
Uyanış Yayınevi’nden çıkan 270 sayfalık kitapta Arvasi, Türkiye’nin zor günlerdeki durumu, İslam dünyası ve Türk dünyasının sorunlarını incelerken, Türk milliyetçilerine yapılan saldırılara da cevap veriyor. "İdeolojiler dini midir, felsefi midir?", "Hıristiyanlığın çöküşü, felsefi ideolojileri güçlendirdi mi?", "Felsefi ideolojiler karşısında İslamiyet’in durumu nedir?", "Milliyetçilik İslamiyet’e aykırı mıdır?" Arvasi Hoca’nın cevapladığı sorulardan bazıları...
(İHA)