DÜZCE (AA) - Düzce Belediyesi tarafından yürütülen ulaşım çalışmaları kapsamında, şehir içi ulaşım akslarından biri olan rıhtım caddesinin genişletilmesi için çalışmaların hızlandırıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Düzce Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün şehir merkezindeki ulaşımın güzergahlarından biri olan Rıhtım Caddesinin genişletilmesi için çalışmalarını hızlandırdığı belirtilerek, cadde üzerinde daralan alanların genişletilmesi için güzargahta yer alan bazı yapıların mal sahipleri ile görüşmelere başlandığı kaydedildi.

Cadde kenarında bulunan bazı yapıların da mahkeme sürecinin devam ettiğinin anımsatıldığı açıklamada, kamulaştırma görüşmeleri kapsamında mal sahipleri ile belediye arasındaki temasların devam ettiği ifade edildi.

Görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde rıhtım caddesi üzerindeki Küçüksu köprüsü ve Selahattin Olcar köprüsü öncesinde daralan alanların genişletilmesi için yeniden düzenleme işlemine başlanacağı, çalışma sonucunda şehir merkezi ile TEM otoyolu bağlantısı güzergahına yakın olan cadde üzerinde ulaşımın daha akıcı ve kolay sağlanmasının hedeflendiği aktarıldı.