DÜZCE (AA) - Düzce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, 7 köyde bin 529 dekar mera alanında ıslah çalışmaları yürütüldüğü bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, yaptığı açıklamada, kentte mera ıslah ve amenajman projesi çalışmalarına devam edildiğini söyledi.

Düzce genelinde bugüne kadar 19 köyde 8 bin 546 dekar mera alanında ıslah çalışmaları tamamlanarak otlatmaya açıldığını anlatan Kabaoğlu, şöyle konuştu:

"7 köyde bin 529 dekar mera alanında ise ıslah çalışmaları devam ediyor. Devam eden çalışmalar kapsamında ihale yapılarak, Mera Islah ve Amenajman Projesi uygulamasına başlanılan merkez ilçe Ballıca, Yayakbaşı, Ozanlar ve Kızılcık köylerinde, yüklenici firma tarafından Temmuz ayı sonunda başlanılan çalışmalar devam etmektedir. Bu çalışmalar kapsamında ıslah çalışması programındaki bu köylerin mera alanlarında ihata işleri yapılacak, otlatma parselleri oluşturulacak ve kapıların yapımı gerçekleştirilecektir. Bu yılın Mart ayında yapılan gübreleme çalışmalarına önümüzdeki yılın Mart ayında da devam edilecektir."
         Mera ıslahının önemine değinen Kabaoğlu, "Mera ıslah çalışmaları sayesinde, düzensiz yapılan otlatmanın belli bir sisteme kavuşturulması, otlatmaya başlama ve bitiş tarihlerine riayet edilmesi, otlatmanın kapasiteye uygun olarak yapılması, otlatmayı kolaylaştırıcı tesislerin kurulması ve meraya olan aşırı baskının önüne geçilmesi sağlanacaktır. Ayrıca meralarımızın verimlikleri de artırılarak, üreticilerimiz kaba yem ihtiyaçlarının önemli bir bölümünü tedarik edebileceklerdir" dedi.