DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi'nde (DÜ) 2018-2019 akademik yılı başladı.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, yaptığı açıklamada, üniversite olarak 2018-2019 akademik yılına başlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Çakar, üniversitenin modern tesisler ve donanımlı akademik kadrosuyla öğrencilerine ve diğer paydaşlarına en iyi hizmeti sunmaya çalıştığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Üniversitemiz, 14 fakültesi, 4 enstitüsü, 2 yüksekokulu, 10 meslek yüksekokulu, Araştırma ve Uygulama Hastanesi, birçok bilimsel araştırma merkezi, 33 bine yakın öğrencisi ve 2 bin 500 çalışanıyla bir yükseköğretim kurumundan daha da öte bir bilim ve teknoloji merkezi haline gelmiştir. Üniversitemiz, ilimizdeki tüm kesimlerle ile işbirliği içerisinde, şehir-üniversite bütünleşmesi ve bölgesel kalkınma için her türlü desteği vermeye hazırdır."

Üniversitenin bugünlere ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Çakar, "Üniversitemizin bu günlere gelmesinde, büyük emek ve özveriyle çalışan, iş ahlakı ve çalışma barışından bir nebze ayrılmayan akademik ve idari personelimizin katkısı çok büyüktür. Yeni eğitim-öğretim yılında da aynı heyecan ve azimle, ülkemizin gelişmesi için tüm paydaşlarımızın fedakarca çalışacağına inanıyorum. 2018-2019 eğitim-öğretim yılının, öğrencilerimize, çalışanlarımıza, tüm eğitim camiasına ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum." diye konuştu.