Düzce (AA) - Valiler kararnamesiyle İzmir Vali Yardımcılığı görevinden Düzce Valiliğine atanan Zülkif Dağlı görevine başladı.

Vali Dağlı'yı, valilik binası önünde Vali Vekili Hasan Bağcı, Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, Düzce Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, kaymakamlarla kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri karşıladı.

Dağlı, karşılamanın ardından makama geçerek hayırlı olsun ziyaretlerini kabul etti.

Ziyaretlerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Dağlı, Türkiye'nin hassas bir dönemden geçtiğini belirtti.

"15 Temmuz'u hepimiz çok ağır bir şekilde yaşadık." diyen Dağlı, şöyle konuştu:

"Bunun üzerine milletimiz çok güzel bir imtihan verdi. Genciyle yaşlısıyla ve her fikirden insanıyla çok güzel bir adım atıldı. Hep birlikte güzel bir çalışma gösterilmiş oldu. Burada valilik olarak en önemli görevimiz, başta Paralel Devlet Yapılanması olmak üzere tüm hain unsurlara karşı canla başla her şeyimizle millet olarak mücadele etmektir. Bir numaralı görevimiz budur. Ayrıca asayiş emniyet açısından halkımızın huzur ve sükununu sağlamak zaten bir numaralı görevimizdir."

Düzce'nin belli bir mesafe kaydetmiş bir il olduğunu gözlemlediğini kaydeden Dağlı, kent hakkında bir çalışma yaptığını dile getirdi.

Makam kapısını hiçbir zaman kapalı tutmayacaklarını, halkla iç içe bir yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini aktaran Dağlı, şunları kaydetti:

"Özel kalem müdürlüğümüz olacak, görevlerini yapacak. Görüşmek isteyenlere notları alacak. Bunun haricinde kapımız her zaman açık olacak. İsteyen vatandaşımız, sivil toplum kuruluşu temsilcimiz, herhangi bir siyasi parti temsilcisi, bir köylü vatandaşımız gelip çayımızı içebilecek. Talepleri varsa bize istediğini söyleyebilecek. Makam kapısı artık bundan önce olduğu gibi yine milletin kapısı olacak. Milletin makamı haline gelecek. Devlet millet kaynaşmasını bu şekilde gerçekleştirmiş olacağız. Özellikle duyurmak istiyorum. Kapımız her zaman herkese açık olacak. Bu makamlar hepimiz için gelip geçicidir. Önemli olan iyi hizmetler vermektir. Bunu hep birlikte başaracağımıza inanıyorum. Tüm siyasi partilerimizden, belediyemizden, üniversitemizden, adli ve askeri kuruluşlarımızdan, emniyet, mülki idare, vatandaşlarımız sivil toplum kuruluşlarımızdan azami desteği alacağımıza canı yürekten inanıyoruz."

Dağlı, daha sonra kamu kurum ve kuruluşlarının amirleriyle bir süre sohbet etti.