DÜZCE (AA) - Düzce'de Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulunun zemin katı 4 yıllık çalışmayla müzeye dönüştürüldü.

"1881'den 1938'e Fotoğraflarla Gazi Mustafa Kemal, Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet" isimli müze, düzenlenen törenle açıldı.

Okul Müdürü Mehmet Günaydın, yaptığı konuşmada, müzenin bin 80 metrekare alanı kapsadığını söyledi

Müzeyi hazırlarken ilham kaynaklarının öğrenciler olduğunu anlatan Günaydın, "Burası 34 hayırsever ve velinin 25 bin lira tutarındaki malzeme desteği sayesinde oluşturuldu. Salonun hazırlanmasında bizzat kendim çalıştım. Bundan da gurur duydum" dedi. 

Günaydın, öğrencilere tarihi, kitaplardan ve bilgisayar ortamından anlattıklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Görsel anlamda algı, çocuklarda daha kalıcı olduğundan elleriyle dokunup, görebilecekleri bir ortam hazırlamak istedik. Bize inanan ve gönül veren velilerimiz sayesinde bunu başardık. Biz burada, ulusun nasıl var olduğunu, nasıl şekillendiğini, bugünlere nereden geldiğimizi çocuklarımıza aktarmak ve onları bilinçlendirmek istedik. Öğrencilerimizin vatan duygusuyla yetişmelerini istiyoruz. Burasının sadece okulumuz öğrencilerine değil, Düzce'deki tüm öğrencilere hizmet etmesini arzuluyoruz."

İlkokul öğrencilerinin  Atatürk'ü anlatan oyun sahnelediği törende, müzenin açılmasında katkı verenlere plaket verildi.

Törene, AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır, Düzce Vali Yardımcısı Salih Karabulut, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, hayırseverler ve veliler katıldı.