DÜZCE (AA) - Düzce Belediyesi'nce 21-28 Eylül tarihlerinde düzenlenecek açık hava sinema günlerinde 14 yerli filmin sinemaseverlerle buluşacağı bildirildi.

Düzce Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünün organize ettiği sinema gösteriminin, 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda yapılacağı belirtildi.

Tamamen ücretsiz olarak düzenlenecek etkinlikte 14 yerli filmin gösterileceği kaydedilen açıklamada, Babam ve Oğlum, Beyaz Melek, Dondurmam Gaymak, Eşkıya, Gönderilmemiş Mektuplar, Gönül Yarası, Hababam Sınıfı, Hababam Sınıfı Güle Güle, Hafız Yunus Efendi, Kabadayı, Selamsız Bandosu, Selvi Boylum Al Yazmalım, Uzun Hikaye ve Züğürt Ağa filmlerinin sinemaseverlerle buluşacağı vurgulandı.

Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, sinemanın bir eğlence aracı olmanın ötesinde sanat eseri olduğuna değinerek, şu ifadelere yer verdi:

"Sinema insanların vicdanına seslenir, bilgi ve duygu paylaşımına hizmet eder. Kültür ve sanat etkinliklerini düzenlerken unutulan kültürlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Sinema günlerini planlarken de unutulan açık hava sinemalarını tekrar gündeme getirmek ve sinema filmlerinin açık havada izlendiği günleri yaşayamayanların bu duyguyu tatmalarını istedik. Böylelikle bir yandan sinema izlemenin nostaljik keyfini yaşayacağız bir yandan da ailemizle, dostlarımızla güzel bir ortamda bulunmanın hazzını hissedeceğiz. Herkesi açık hava sinema günleri keyfine davet ediyorum."