DÜZCE (AA) - Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 7'si firari, 53'ü tutuklu 127 sanığın yargılanmasına başlandı.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, tutuklu, tutuksuz sanıklar ve avukatları ile yakınları katıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamenin özetinin okunması ve kimlik tespitinin ardından sanık savunmalarına geçildi.

KHK ile meslekten ihraç edilen polis memuru tutuklu sanıklardan Cengiz Çakıltepe, mahkeme başkanının, gizli tanık ifadelerindeki emniyet teşkilatı içerisinde atama yaptığı iddialarını sorması üzerine, bu yönde iddianamede somut bir delil bulunmadığını savunarak, "Mahkemeden tahliye ya da beraat talep etmiyorum. Hak, hukuk ve vicdanla karar verilmesini talep ediyorum." diye konuştu.

Diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklardan bazıları ile müdafi avukatları dinleyen mahkeme heyeti, ara kararını açıkladı.

Sanıklardan 14'ünün adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliyesine, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, "ByLock" ve "BTK" kayıtlarının Düzce Cumhuriyet Başsavcılığından yeniden istenmesine ve firari 7 sanığın yakalanma kararının infazının beklenmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.