DÜZCE (AA) - Düzce'nin Akçakoca ilçesinde bir mevlitte yedikleri pilavdan zehirlendikleri şüphesiyle 36 kişi hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Hasançavuş köyünde yaşayan ve önceki gün hayatını kaybeden Hayati Yerebakan için yakınları mevlit okuttu.

Mevlitte vatandaşlara ikram edilen etli pilavı yiyen 36 kişi, karın ağrısı, baş dönmesi ve mide bulantısı şikayeti görülmesi üzerine Akçakoca ve Kocaali devlet hastanelerine kaldırıldı.

Hastanelerde yapılan ilk müdahalenin ardından 34 kişi taburcu edildi, Yücel Fırıncı (66) ve Tenzile Yanmaz'ın (85) ise tedavisi sürüyor.

Yücel Fırıncı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevlitten sonra eve gittiklerini ancak gece rahatsızlanan komşularını hastaneye kaldırıldıklarını belirterek, "Ona müdahale yapılırken ben de hava almak için dışarı çıktım. Dışarı çıktığımda ben de rahatsızlandım. Doktorlar hemen bana da müdahale etti ancak rahatsızlığım devam ettiği için beni çıkartmadılar. Müşahede altında tutuyorlar." şeklinde konuştu.

Şaban Yanmaz da mevlit sonrasında gece rahatsızlandığını, köyde bazı vatandaşların da zehirlendiğinin öğrenmelerinin ardından hemen annesi Tenzile Yanmaz'ı da alarak hastaneye geldiğini aktararak, "Hastanede zehirlendiğimizi öğrendim. Yapılan müdahalenin ardından taburcu oldum ancak annem de zehirlendiği ve hala rahatsızlığı devam ettiği için ona refakatçi olarak burada bekliyorum." ifadelerini kullandı.