DÜZCE (AA) - Düzce'de, araçların hız limitlerini denetlemek için Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kurulacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, belediye sınırları içinde araçların hız limitlerinin TEDES sistemi ile kontrol edileceği belirtildi.

Şehir içinde hız nedeniyle meydana gelen trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla TEDES sisteminin uygulamaya konulacağının kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şehrin belirli noktalarına araçlarının hızının tespit edilmesi amacıyla cihazlar yerleştirilecek. Cihazlar, şehrin ana arterleri başta olmak üzere, bağlantı yolları ile bulvarlarda daha önce tespit edilen bölgelere konulacak. Araçların hız limitlerinin ve sürelerinin tespit edilmesini sağlayan TEDES cihazları ilk aşamada sinyalizasyon sisteminin bulunduğu 5 bölgeye, noktasal hız sınırlarının bulunduğu 3 noktaya, ortalama hız sınırlarının bulunduğu 8 noktaya ve park yasağı bulunan 11 noktaya konuşlandırılacak. TEDES cihazlarının tespit ettiği durumlara göre de araçlar için yasal işlem uygulanacak."