DÜZCE (AA) - Hava sıcaklığının 36 derece ölçüldüğü Düzce'de vatandaşlar sahillerde serinlemeye çalıştı.

Kentte serinlemek için vatandaşlar Karadeniz kıyısındaki mavi bayraklı Akçakoca sahillerini tercih etti.

Akçakoca Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, gün içerisinde en yüksek sıcaklığın 36 dereceyi, nem oranının ise yer yer yüzde 91'leri bulacağının tahmin edildiğini bildirdi.

İlçede hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini belirten Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, AA muhabirine, artan sıcaklıklarla birlikte vatandaşların sahillere akın ettiğini söyledi.

Yemenici, ilçeye, İstanbul, Ankara, Bursa ve diğer illerden yoğun bir turist geldiğini dile getirerek, "Sezon başından beri, ilçe nüfusu kadar her gün turist ağırlıyoruz. Sıcaklıkların artmasıyla bu sayı da arttı. Yerli turistlerin yanı sıra çok sayıda yabancı turist Akçakoca'da bulunuyor. Haliyle bu da bizi mutlu ediyor. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağılamak için çalışıyoruz." diye konuştu.

Turistlerin memnun kalması için çeşitli etkinlikler yaptıklarını kaydeden Yemenici, "Gemi turlarımız, ATV safari ve jetskilerle, buradaki misafirlerimizin eğlencelerine eğlence katmaya çalışıyoruz. Limandan başlayan turlarımızla da tüm turistlerimize sahil bandımızın tamamını gösterme fırsatı buluyoruz." ifadelerini kullandı.

Yemenici, Kurban Bayramı tatilinde ilçe nüfusunun 5-6 katı yerli ve yabancı turist ağırlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.