DÜZCE (AA) - Düzce'nin Akçakoca ilçesinde dün gece meydana gelen şiddetli rüzgarın yol açtığı hasara ilişkin tespit çalışmalarına başlandı.

Su baskını yaşanan Çuhallı Mahallesi'ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede sabah saatlerinden itibaren hasar tespit çalışmasına başlandığını belirtti.

Şiddetli yağış ve rüzgarın ardından bölgede hortum da meydana geldiğini vurgulayan Yemenici, "Şu anda belediye personelimiz ve AFAD İl Müdürlüğü heyeti burada incelemeler yapıyor. Biz de dün geceden beri hasar tespit ve incelemeler için sahadaydık. Yaklaşık 30'un üzerinde evin çatısı uçtu, bir ilkokulun da çatısında ciddi hasar oluştu." ifadesini kullandı.

Yemenici, ilçede ciddi bir zararın söz konusu olduğunu dile getirerek, "Su baskınları yaşandı. Hatta bünyemizde bulunan mezbahanın çatısı uçtu. Yollarımızda ve birçok evde su baskını olmasına rağmen şükür ki ölümlü bir olayla karşılaşmadık. Ekiplerimiz, her noktada çalışmalarını yapıyorlar." dedi.

"Can kaybı olmaması en büyük tesellimizdir." diyen Yemenici, "7-8 milyon liralık bir zarar olduğunu düşünüyoruz. Hala elektrik veremediğimiz mahalleler var. 15 ağacımız yola devrildi. Arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyorlar." ifadesini kullandı.