DÜZCE (AA) - AK Parti Düzce Kadın Kolları üyelerince Ağrı'ya kitap ve kırtasiye malzemesi yardımında bulunulduğu bildirildi.

Partiden yapılan yazılı açıklamada, Ağrı'nın Patnos ilçesinde kütüphanesi bulunan okullara verilmek üzere kent genelinde toplanan kitapların, kadın kolları üyelerince tasnif edildikten sonra kolilerle ilgili okullara gönderildiği belirtildi.

Açıklamada, bilgisayar ve internet çağında doğan çocukların kitap okuma alışkanlığını kazanmaları için büyüklere önemli görevler düştüğünü belirten AK Parti Düzce Kadın Kolları Başkanı Sebahat Uçar'ın şu ifadelerine yer verildi:

"Bizler, aynı gemideyiz. Çocuklarımıza en iyi geleceği hazırlamakla yükümlüyüz. Bu bilinçle ve sorumlulukta her alanda çocuklarımıza yardımcı olmak, onlara yol göstermeliyiz. Kitap ve kitap okuma alışkanlığı da bu sorumluluk bilincinin içerisinde büyük bir öneme haizdir. AK Parti Düzce Kadın Kolları olarak kitap okumak isteyip kitap edinemeyen çocuklarımıza yönelik bir kampanya başlatmak istedik. Yaklaşık bir ay süren ve belediyelerimizle ve çeşitli okullarımızın paydaşlığında bin 200 test, bin 800 hikaye ve roman kitabı olmak üzere 3 bin kitap, ayrıca 450 kırtasiye malzemesi de topladık. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yaptığımız kitap desteği ile okuyan, sorgulayan ve geleceğine umutla bakan başarılı bir nesil yetişeceğine kalpten inanıyoruz."