DÜZCE (AA) - Düzce'de yaklaşık altı ay önce bir taksiciyi bıçakla öldürerek cesedini ormanlık alana attığı iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık, ilk duruşmada "kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "kasten adam öldürmek" suçundan tutuklu yargılanan sanık Bayram Çolak (28) ve öldürülen taksici Nurettin Yılmaz'ın (77) yakınları katıldı.

Sanık Çolak, verdiği ifadede suçunu kabul etti. Mahkeme heyeti Çolak'a, "kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "gece vakti yağma" suçundan ayrıca 12 yıl hapis cezası verdi.

- Olay

Düzce'de taksicilik yapan Nurettin Yılmaz, taksi durağından 15 Kasım 2015 gecesi telefonla arayan bir müşterisi için çıkmış ve kendisinden haber alınamamıştı. Müracaat üzerine inceleme başlatan polis ekipleri önce Yılmaz'ın taksisini, daha sonrada cesedini, Gölyaka ilçesinin Saçmalıpınar Orta Mahalle Menfez mevkisinde çalılık alanda bulmuştu.

Cinayet zanlısı olarak aranan Bayram Çolak, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alınmış, zanlının olayda kullandığı öne sürülen bıçak ele geçirilmişti. Zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.