İSTANBUL (AA) - Dr. Nejat Eczacıbaşı'nın 1942'de ilaç üretimine başladığı Galata'daki küçük bir labaratuvarda temelleri atılan Eczacıbaşı Topluluğu, 75'inci yılını, kuruluşundan bugüne dünya, Türkiye ve topluluktaki önemli gelişmelerin derlendiği "Afiyet" adlı gazeteler hazırladı.

Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan Eczacıbaşı Topluluğu, 75. yıl dönümünde, hangi toplumsal, politik ve ekonomik koşullarda doğup geliştiğini hazırladığı "Afiyet" adlı gazetelerle anlattı.

"Afiyet", Mumhane'deki ilaç imalathanesinin Dr. Nejat Eczacıbaşı tarafından kurulduğu 1942 yılından bu yana geçen her 10 yıllık dönem ve 2002'den bu yana da son 15 yıllık dönem için bir gazete biçiminde, dünya Türkiye ve Eczacıbaşı Topluluğu'ndaki önemli gelişmelerin basından derlenmesiyle hazırlandı.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, topluluğun 75'inci yılına ilişkin değerlendirmesinde, "Kurucumuz Dr. Nejat Eczacıbaşı, arkasında yalnızca bir 'şirketler topluluğu' değil, bir 'değerler topluluğu' bıraktı. Biz inanıyoruz ki temel değerleri değişmedikçe, kurumlar ne kadar değişse de kimliklerini korur. Bugün 75 yıl önce içinde bulunmadığımız pek çok sektörün içindeyiz ama değerlerimiz aynı." ifadelerini kullandı.

Bülent Eczacıbaşı, şunları kaydetti:

"Ekonomik kalkınmanın, sosyal ve kültürel kalkınma ile beraber, bu dünyayı paylaştığımız bütün canlıların var olma haklarına saygı duyarak, çevreye duyarlı bir şekilde yaratılmasının önemine inanıyoruz. İş yapma biçimi zaman içinde her kurumda olduğu gibi, topluluğumuzda da bir dönüşümden geçse de, önem verdiğimiz bu bakış açısı çalışanlarımıza hep bir rehber oluyor. Zaman içinde bu çabalar, hesap cetvelleri ya da faaliyet raporlarında göremeyeceğimiz çok daha büyük bir değere, o kurumun asıl zenginliğine dönüşüyor. Geçmiş 75 yıla da gelecekteki 75 yıllara da bu pencereden bakıyorum."