GİRESUN (AA) - Giresun'da, "14 Mayıs Eczacılık Haftası" törenle kutlandı.

Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen törende konuşan 42. Bölge Giresun Eczacı Odası Başkanı Mehmet Akif Çilesiz, ülkemizde bilimsel eczacılığın temellerinin atılmasının üzerinden 179 yıl geçtiğini, bu nedenle kendilerinin kökleri yüzyıllar öncesine dayanan bir mesleğin mensupları olduklarını belirtti.

Türk Eczacıları Birliği olarak köklü, güçlü ve halk sağlığını her şeyin üstünde tutan bir sağlık meslek örgütü olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Çilesiz, "Mesleğimizin köklü tarihinden aldığımız güçle ve özgüvenle çalışıyoruz. Türk Eczacıları Birliği olarak köklü, güçlü ve halk sağlığını her şeyin üstünde tutan bir sağlık meslek örgütü olmanın gururunu yaşıyoruz." dedi.

Çilesiz, "62 yılı aşan mazimizle, 54 Bölge Eczacı Odamızla yaklaşık 35 bin eczacının sesi olmaya devam ediyoruz." diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçmişten aldığımız birikimle, mesleğimize duyduğumuz güvenle ve meslektaşlarımızdan aldığımız güçle çıktığımız yolda eczacılık mesleğini ileriye taşımak, insan ve toplum sağlığına değer katmak için çalışıyoruz."