Edirnekapı Şehitliği’nde tırmandığı ağaçta 3 gündür mahsur kalan evcil kediyi kurtarmak için bir genç ağaca tırmandı. Gencin kurtarmaya çalıştığı kedi daldan kayınca metrelerce yükseklikten yere düştü. Kedi şans eseri yaralanmazken, ağaca tırmanan genç vatandaşlar tarafından alkışlandı.

Edirnekapı Şehitliği’ndeki bir ağaçta 3 gündür mahsur kalan kediyi fark eden Erkan Küskü, miyavlama seslerini duyunca montunu çıkartarak ağaca tırmanmaya karar verdi. Metrelerce yükseklikteki ağaca tırmanan genç, ağaçtaki dalda mahsur kalan kediye ulaşmak için dakikalarca çaba sarf etti. Genç bir süre sonra kediye ulaşarak onu aşağıya indirmek istedi. Ancak kedi gencin elini tırmalayarak daha üste tırmandı. Yaralanmasına rağmen vazgeçmeyen genç kediyi yukarıda sıkıştırdıktan sonra indirmeye çalıştı ancak korkan kedi bulunduğu daldan kayarak metrelerce aşağıdan yere düştü.

VATANDAŞLARIN YÜREĞİ AĞZINA GELDİ

Vatandaşların hem genç için hem de kedi için yüreği ağızlarına gelirken, düşen kedi şans eseri yara almadan kurtuldu. Korkuyla etrafa kaçışmaya başlayan kediyi bir süre sonra yanına yaklaşan bir kadın sakinleştirdi. Ardından ağaçtan inen Küskü, kediyi kucağına alarak başka bir kadının getirdiği kafese koydu. Vatandaşlar tarafından alkışlanan gencin bu hareketi, büyük taktir topladı. Kurtarıldıktan sonra kafese konulan kedi, çevredeki vatandaşlar tarafından ilgi odağı oldu.

KURTARILAN KEDİ İLGİ ODAĞI OLDU

Öte yandan elleri yara bere içinde kalan gençlerde acılarını unutup kediyle ilgilendi. Kediyi kafesine alan kadının onu “aşkım” diyerek sevmesi ve ağaca tırmanan gencin kediyi “kalbi atıyor” ya diyerek öpmesi ise renkli görüntüler oluşturdu. Bazı vatandaşlar da kedinin fotoğraflarını çekmeyi ihmal etmedi. Kediyi kurtarmak için ağaca tırmanan Erkan Küskü, “Kurtarmak için ağaca tırmandık, 3 gündür oradaymış. Ev kedisiymiş” dedi. Yaralını elini tutan gencin, acısını unutup sevimli kediye bakması yürekleri ısıttı.

(Doğan Can Cesur /İHA)