ÇORUM (AA) - Çorum Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı ile beraberindeki heyet, Ege Bölgesi'ndeki çeşitli tesisleri ziyaret etti.

İl Müdürü Sarı ile beraberindeki Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Afyonkarahisar, Manisa ve İzmir'deki hayvansal atıklardan biogaz üretimi gerçekleştirilen tesislerde inceleme yaptı.

Firma yetkililerinden bilgi alan Sarı ve beraberindekiler, uygulanan projeleri yerinde görerek, benzer projelerin Çorum'da da uygulanabilirliği konusunda incelemelerde bulundu.

İnceleme gezisinin ardından değerlendirme yapan Sarı, Ege Bölgesi'ndeki işletmelere yaptıkları ziyaretlerin, Çorum'da yürütülen ve yürütülmesi planlanan projeler açısından çok verimli geçtiğini belirterek, "Bu bölgelerde ülkemize örnek olabilecek işletmeler ziyaret edildi ve çok önemli bilgi aktarımları gerçekleşti. Temaslarımızda kendi projelerimize dair fikir alışverişleri de yaparak karşılaşabileceğimiz sorunların bertaraf edilmesi veya önceden tedbirlerin alınması hususunda çok değerli bilgiler elde ettik. Projelerimiz görüştüğümüz kişiler tarafından da olumlu karşılanarak bizlere çalışmalarımız için daha fazla güç katmıştır. Bizleri misafir edip işletmelerini açan tüm işletmelere şükranlarımızı sunuyorum." ifadelerini kullandı.