Marka tescil başvurusu işlemi başvuru-onay-ilan-tescil aşamalarından ibarettir. Bir markanın tescili için 10 aylık bir süre gereklidir. Bu süre zarfında marka sahibi adına koruma altındadır. Marka sadece ürünler için değil hizmetler içinde tescil edilebilir. Verilen hizmetlerde kullanılan ad ve işaretlerde marka olarak tescil edilebilir. Örneğin kargo hizmeti için kullanılan XYZ kargo markası, emlak hizmetlerinde kullanılan ABC Emlak markası da tescil edilebilir.

Çok sıkça sorulan bir sorunun cevabını vermek gerekirse marka tescil işlemi yapmak için şirket olma zorunluluğu veya ticaretle uğraşma zorunluluğu bulunmamaktadır. Şahıs olarak herhangi bir işletmeniz olmasa dahi marka tescil başvurusu yapabilir ve tescilli marka sahibi olabilirsiniz.

Her marka başvurusu tescil edilecek diye bir kaide yoktur. Günümüzde yapılan marka başvurularının yaklaşık % 30 luk kısmı red olmaktadır. Bu sebeple marka tescil işlemlerini yetkili bir vekil firma tarafından yapılması sonuç alma olasılığını ciddi ölçüde arttıran bir faktör olacaktır.

Marka sahiplerinin marka tescil sorgulama işlemi için ofisimizle iletişime geçmesi yeterlidir. Gerekli bilgiler alınıp marka tescil başvurusu için gerekli evraklar tamamlanır ve hızlı bir şekilde online marka tescil işlemi gerçekleştirilir.

Konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak için ofisimizle irtibata geçebilirsiniz. Tel: 0232 441 22 02 (pbx) - www.egemark.net