BARTIN (AA) - Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, hem başkanlık sistemine hem de yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu belirttti.

Yayla, sendikalarının Bartın şubesince öğretmenevinde düzenlenen İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sendika olarak birçok başarıya, faaliyete ve kazanıma imza attıklarını söyledi.

Çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirten Yayla, "Unutmayalım ki her üye, daha iyi haklara sahip olmak, mazlumlara sahip çıkılması, darbe hukukunun yok edilmesi, milletin yeni anayasa yapması ve yazması için yeni bir adım olacaktır." diye konuştu.

Yayla, yeni anayasanın, halkın değerleriyle kavga etmeyen bir yapıya sahip olması gerektiğini ifade ederek, "Bugün Türkiye'de en son siyasi gelişmelerdeki temel problemler işte budur. Sistem sıkıntısı var. Türkiye'nin sadece başkanlık değil yeni bir anayasaya, o anayasanın milletin değerlerini bir an önce hayata geçirecek hızlı ve pratik çözümlere ihtiyacı var. Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen bu yolda önder olma, milletin iradesini siyasete, hükümetlere aktarma rolünü de üstlenmektedir." dedi.