GÜMÜŞHANE (AA) - Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şubesi üyesi bir grup, "Öğretmenlere nöbet ücreti verilmesi" ve "Öğretmenlerin ek ders ücretlerinin artırılması" için imza kampanyası başlattı.

Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şubesi Başkanı Musa Uncu, karşılıksız nöbet görevine "hayır" demek ve ek ders esaslarındaki adaletsizliğin giderilmesini haykırmak için toplandıklarını belirtti.

Uzun süredir iyileştirme yapılmayan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin iki katına çıkarılması, sınav görev ücretlerinin artırılması, halk eğitim merkezleri ve okullarda ücretsiz olarak verilen takviye kurslarında görev alan memur ve hizmetlilerin fazla çalışmalarının ücretlendirilmesine yönelik talepleri olduğunu ifade eden Uncu, "Kamu kurumlarında yapılan her nöbet görevinin bir karşılığı bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında nöbet görevinin bir karşılığının olmamasının izah edilecek bir tarafı yoktur. Angaryaya 'hayı'r diyor, nöbet görevi için ücret istiyoruz" dedi.

Ek ders ücretlerindeki eşitsizliğin giderilmesi ve ders ücretlerinin iki katına çıkarılması gerektiğini savunan Uncu, "Sınav görev ücretlerinin artırılması, halk eğitim merkezleri ve okullarda ücretsiz olarak verilen takviye kurslarında görev alan memur ve hizmetlilerin bu fazla çalışmalarının ücretlendirilmesi konusunda da ivedilikle düzenleme yapılmalıdır. Bu amaçla Kamu Personeli Danışma Kurulu nisan toplantısı gündemine taşımak üzere imza kampanyamızı başlatmış bulunuyoruz" ifadesini kullandı.

Basın açıklamasının ardından imza kampanyası başlatıldı.