ÇORUM (AA) - GAZİ NOGAY - Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kısa süre önce başlattıkları "İmzanı Gönder, İradeni Göster kampanyası"nın bir ay boyunca süreceğini belirterek, "Özel düzenleme beklediğimizi dile getiriyoruz. Çünkü eğitimciye, öğretmene şiddet yönelmişse toplumun geleceği tehdit altında demektir." dedi.

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimcilere yönelik şiddetin her geçen gün başka bir örneğinin sergilendiğini, bu konuda yetkili sendika olarak TBMM'den bir düzenleme beklediklerini söyledi.

Konuyla ilgili Türkiye genelinde imza kampanyası başlattıklarını belirten Yalçın, "Bir ay boyunca sürecek olan imza kampanyasında özel düzenleme beklediğimizi dile getiriyoruz. Çünkü eğitimciye, öğretmene şiddet yönelmişse toplumun geleceği tehdit altında demektir." diye konuştu.

Anne, baba ve öğretmenin öğrenci için üç önemli şahsiyet olduğunu vurgulayan Yalçın, "Öğretmen rol modeldir, istifade edilmesi gereken bir kişilik ve kimliktir. Eğer şiddet öğretmene yönelmişse burada toplumsal anlamda bir çürüme söz konusudur. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Toplumda bazı kendini kontrol edemeyen, bireysel olgunlaşma dönemlerini sağlayamamış kişiler ve kimlikler okullarda eğitimcileri hedef almaktadır." ifadelerini kullandı.

Son günlerde Adana ve Bursa'daki bazı okullarda üzücü olaylar yaşandığını anımsatan Yalçın, "Bursa'daki okul müdiresi hanım yoğun bakımda. Yardımcısı olan arkadaşımızın tedavisi devam etmekte. Bu çok tatsız bir vaka. Bundan önce de Kayseri'de, Ağrı'da oldu. Peş peşe cereyan eden hadiseler rutine dönüşmeye başlıyor. Bu konuya ilişkin itirazımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığının bu tür konularda ciddi inisiyatif alması gerektiğine işaret eden Yalçın, "Eğitim sendikası olarak, Eğitim-Bir-Sen olarak Bakanlığa da ciddi anlamda çağrıda bulunuyorum; Bakanlık da bu tür hadiselerde asla sessiz kalmamalı. İşi bir basit 'kınıyorum' ile atlatmamalı. Bu konuda eğitimcinin yanında olduğunu hissettirmeli. 'Eğitimciye yapılmış şiddet, Bakanlığa uygulanmış şiddettir' diyebilmeli." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bu, öğretmen kimliği meselesidir"

Yalçın, Adana ve Bursa'daki şiddet olaylarının yakın takipçisi olduklarını, sendika olarak Bursa'daki okulda oturma eylemi yapacaklarını kaydetti.

Sendika olarak öğretmen performans değerlendirme sistemine de itirazı ve eğitim çalışanlarına şiddetin önlenmesine yönelik yasal düzenleme yapılması amacıyla 81 ilde başlattıkları "İmzanı Gönder, İradeni Göster" kampanyasının devam ettiğini anlatan Yalçın, "İmza kampanyasına tüm eğitim çalışanlarının hassasiyetle katkı sunduğunu görüyoruz. Eğitimcilerin bu anlamdaki iradesi tamdır. Bu, öğretmen kimliği meselesidir. Dolayısıyla bunun ne bir görüş ne bir sendika ne de başka bir oluşumla alakası vardır. Öğretmen kimliğinin tamamı bu konuda net bir tavır ortaya koymaktadır." dedi.

Yalçın, kampanya sonunda toplanacak imzaların başta TBMM ve Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere konunun tüm muhataplarına gönderileceğini sözlerine ekledi.