BOLU (AA) - Bolu'da başarıyı ve eğitim kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalar kapsamında ilkokul ve ortaokul müdürleriyle toplantı yapıldı.

Abant İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde düzenlenen toplantıda konuşan Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, öğrencilerin ortaokul dönemlerinin çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz, "Bu dönemde, onların kişilik ve davranış gelişimlerini izleyip yöneteceksiniz. Aynı zamanda öğrencilerimizin akademik başarıya odaklandığı günlerdeki çalışmalarını gözlemleyip yöneteceksiniz. Bu ikisini birden yönetmek, idare etmek zordur. Bunun için planlı ve disiplinli çalışma gerekiyor." diye konuştu.

Eğitimde veli ve okul işbirliğinin altını çizen Cengiz, şunları kaydetti:

"Müdürlük olarak okullarımızın fiziksel ve donatımsal olarak iyileştirme çalışmalarını sürdürüyoruz. Yeni okullar yapıyoruz. İmkanlar ölçüsünde okulların bakım, onarım ve donatımlarını yapıyoruz. Ama içindeki fertlerini iyi yetiştiremediğimiz zaman, onlara güzel hedefler veremediğimiz zaman, toplumun insani, dini, milli değerlerini öğretemediğimiz zaman bence bunların anlamı yok. İstediğiniz kadar güzel mekanlar yapın eğer çocuklara bir ruh bir fikir aşılamıyorsanız, örnek insanları onlara göstermiyorsanız, kötü örnekler görüyorsa çocuklar bunlarla bir yere gitmeniz mümkün değildir. İşte bunları zümre toplantılarında konuşacaksınız, okulda kaptanlık görevini sizler yapacaksınız."

Cengiz, TEOG sınav sonuçlarını da değerlendirerek, "TEOG’da hedefimiz ilk 10 demiştim. Bunu gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Bundan sonraki aşamada hedef çıtamızı daha yükseğe koymalıyız." dedi.

Toplantıya, okul müdürleri ve milli eğitim müdürlüğü şube müdürleri katıldı.