SAMSUN (AA) - Eğitim-Bir-Sen Çarşamba İlçe Başkanı Osman Şafak, eğitim camiasında şiddete karşı düzenleme istediklerini belirtti.

Şafak, Çarşamba İmam Hatip Ortaokulunda, eğitimde şiddet ile öğretmen performans değerlendirme sistemi konusunuda açıklamalarda bulundu.

Artan şiddet olaylarının birçok eğitimciyi mağdur ettiğini dile getiren Şafak, şunları söyledi:

"Artan şiddet eğitim camiasını hem tedirgin etmekte hem de üzmektedir. Önceden itibarın, ihtimamın ve saygının odağında olan öğretmenlerimiz artık hakaretin, şiddetin ve itibarsızlaştırma sarmalının içine düşürülmüştür. Toplumsal bir yara haline gelmiş bu şiddet, eğitim öğretim hizmetinin yürütülmesini olumsuz etkilemekte, eğitimcilerin verimliliğini düşürmektedir."

Şafak, şiddet olaylarına karşı ciddi ve caydırıcı tedbirler alınması gerektiğini savundu.

Tedbirlerin alınmaması durumunda daha ağır olaylarla karşı karşıya kalınabileceğini belirten Şafak, "Bu doğrultuda eğitim çalışanlarına karşı eğitim öğretim hizmeti sunumundan kaynaklı şiddet eylemlerine yönelik cezai ve hukuki tedbirlerin alınması artık kaçınılmazdır. Eğitimciler olarak şiddet olaylarına karşı caydırıcı nitelikte yasal düzenlemeler yapılmasını acilen talep ediyor ve bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Şafak, uygulamaya konulmak istenen öğretmen performans değerlendirme sisteminin eğitimin niteliğine ve öğretmenin mesleki gelişimine hiçbir katkısı olmayacağını öne sürerek, bundan vaz geçilmesini talep ettiklerini kaydetti.