Kemer’deki eğlence merkezlerinde 18 yıllık yöneticiliğin ardından Club İnferno’daki bir barı işleten İlker Yeşiltaş, gece hayatının turizmin önemli parçalarından biri olduğunu söyledi. Kemer’de 400’e yakın otel ve pansiyon bulunduğunu anlatan Yeşiltaş, burada konaklayan tatilcilerin bir defa da olsa gece kulübüne eğlenmeye gittiğini aktardı. Bu yıl yaşanan krizin konaklama tesisleri kadar gece kulüplerini etkilemediğini anlatan İlker Yeşiltaş, ancak müşteri yoğunluğu yakalansa da gelen müşterinin artık eskisi gibi harcama yapmadığını vurguladı.
'600 KİŞİ İŞSİZ KALACAK'


İlçedeki gece kulüplerinde güvenlik, DJ, dansçı ve bar çalışanı olmak üzere yaklaşık 600 kişinin istihdam edildiğini kaydeden İlker Yeşiltaş, "Maalesef turizm sezonunun 6 ayla sınırlı olması, hatta yüksek sezonun 3 aya düşmesiyle 800 ile 1000 kişi arası olması gereken istihdam sağlanamıyor. Yaz sezonunun sona ermesiyle istihdam edilen personelin de işlerine bir dahaki sezona kadar son veriliyor. Bu da 2015 yılı için 600 kişinin çalışmaması demek oluyor" dedi.

’VIP MÜŞTERİ SAYISI AZ’

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının otellerdeki doluluğun yanında gece kulüplerine de olumlu yansıyacağını aktaran İlker Yeşiltaş, ekim ayında ise Kemer’de müşteri bulmanın zorlaşacağını belirtti. Gece kulüplerinde sahneye çıkan yerli ve yabancı şarkıcıların bölge turizmi için büyük önem taşıdığına değinen İlker Yeşiltaş, "Geçen yıllarda yapılan konserlerin biletleri erkenden tükenirken şu anda biletleri satmanın sıkıntısının yanında VIP müşterinin az olması ve gelen turistlerin fazla para harcaması nedeniyle de sıkıntılı zamanlar geçiriyoruz. Bunun en büyük etkeni otellerin de konser organizasyonu yapmasıdır" diye konuştu.

’AVRUPALI VE RUS TURİSTİ ARAR OLDUK’

Geçmişte Alman turist hakimiyeti olan Kemer’de 2000’li yılların ardından Rus turist yoğunluğu başladığına dikkati çeken İlker Yeşiltaş, "Bunlarla birlikte Avrupalı turist aranmaya başladı. Son yıllarda ise Ruslar yerini Kazak müşterilere bıraktı. Avrupalının yerine ise İranlı turistler geldi. İranlı turistlerin gece eğlenceleri ne yazık ki bizler için vasat sayılacak kadar kötü. Şimdi Avrupalı ve Rus turistleri arar olduk" şeklinde konuştu.