GİRESUN (AA) - Kış mevsiminde 2 metreye yaklaşan kar kalınlığıyla sürücülere geçit vermeyen 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'ne inşa edilen tünelde 2 bin 200 metreye ulaşıldığı bildirildi.

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, tünelin Karadeniz'i, İç Anadolu’ya bağlayan önemli akslardan biri olduğunu belirtti.

Tünelin tamamlanmasıyla Giresun ile Sivas arasında kesintisiz trafik sağlanacağına dikkati çeken Öztürk, bölgedeki ulaşım sorununa çözüm olup ticaret, ekonomi, sanayi ve turizmine önemli katkılar sağlayacağını kaydetti.

Öztürk, şu anda 2 tüpten oluşan ve her biri 2 bin 200 metre uzunluğundaki tünelin kuzey girişinde çalışmaların başladığını ifade ederek, tamamlandığında 5 bin 905 metre uzunluğunda çift tüpten oluşacağını aktardı.

Tünelin hizmete açılmasıyla yüksek rakımdan dolayı aşırı kar yağışı ve buzlanmaya maruz kalan Eğribel Geçidi'nin tarihe karışacağını vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:

"Yol kullanıcılarına daha konforlu ve güvenli bir ulaşım hizmeti sunulacak. Tünelin hizmete açılması durumunda 20-25 dakikada geçilen kesimde seyahat süresi 5-10 dakikaya düşecektir. Böylelikle zamandan ve yakıttan önemli bir tasarruf elde edilerek milli ekonomiye katkı sağlanacaktır. 2015 yılında yapımına başlanılan tünel projemizin 2018 yılı itibarıyla tamamlanması hedeflenmektedir."

Öztürk, "Eğribel Tüneli sadece Giresun'u Şebinkarahisar'a değil, Karadeniz'i GAP ve Akdeniz Bölgesine bağlayacak. İlimize sosyal, ticari birçok katkısı olacaktır. Başta sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız olmak üzere, Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.