ÇORUM (AA) - Yeşilay Derneği Çorum Şube Başkanı İsmail Türker Ejder, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç'ı ziyaret etti.

Ejder, ziyarette yaptığı açıklamada, Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk’ün teklifi ile Yeşilay Çorum şube yönetimini yeniden oluşturduklarını söyledi.

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Çorum kamuoyunun yakından tanıdığı insanlardan oluşan yönetim kuruluyla güçlü bir birliktelik oluşturduklarını ifade eden Ejder, "Toplumun bütün kesimlerine dokunacağız. Herkes bu sorunun içerisinde. Ülkemizin ve Çorum’un yarınları için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." diye konuştu.

Vali Kılıç ise, madde ve uyuşturucu ile mücadelenin kararlı bir şekilde devam ettiğini ve insanları her türlü bağımlılıktan uzak tutmak için Hitit Üniversitesi Rektörü Alkan ile ekibinin ciddi çalışmalarının bulunduğunu belirterek, üniversite bünyesinde Türkiye'de çok az sayıda üniversitede bulunan Bağımlılıkla Mücadele Araştırma ve Uygulama Merkezinin kurulduğunu hatırlattı.

Türkiye’de bağımlılıkla mücadelenin sivil ayağını temsil eden en önemli kuruluşların başında Yeşilay’ın geldiğini de dile getiren Kılıç, Yeşilay Derneği Çorum Şubesi yöneticilerine çalışmalarında başarılar diledi.