TOKAT (AA) - Tokat'ta Yasemin Kaya, pirinç tanelerinin üzerine isim yazarak geçimini sağlıyor.

Taşhan'da hediyelik eşya satan Yasemin Kaya, pirinç tanelerine isim yazıp küçük cam şişelere su ile birlikte yerleştirdikten sonra kolye halinde satıyor.

Bir senedir bu işi yaptığını ve işini sevdiğini dile getiren Kaya, "Taşhan'da 6 senedir esnaflık yapıyorum. Pirinç işlemeciliğine başlayalı 1 sene oldu. Önceden camcı arkadaşlar yapıyordu. Onlar kapattıktan sonra biz yapmaya başladık. Hediyelik eşya yapıyoruz. Bijuteri yapıyoruz. Öğrencilere yönelik ürünler satıyoruz daha çok. Bunu yapmaya başlamamızdaki en önemli etken, talebin çok fazla olmasıydı. Bir de bu işi yaparken zevk alıyorsunuz" dedi.

Pirinç tanesinin üzerine yazı yazmanın  zor olduğunu belirten Kaya, "Bunu yapmak çok hoşumuza gidiyor. İlk başladığımda bunu ben iki parmağımın arasında yapmaya çalıştım. Sonra internetten araştırdım. Oyun hamurunun üzerine yapıştırıp yazıldığında daha kolay yapıldığını gördüm. Birkaç denemeden sonra yaptım. Uzun olunca kelimeler sığdırması zor oluyor. Yapa yapa alıştık öğrendik. Bizim müşteri potansiyelimiz öğrenci olduğu için onların ilgisini ne çekerse onu yapmaya çalışıyoruz. Tanesi 10 liradan satıyoruz. Daha yakından görmeleri için herkesi buraya bekliyoruz" diye konuştu.