KARABÜK (AA) - Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier, döviz kurlarında yaşanan gelişmelere ilişkin el ele vererek, çok çalışmaktan ve üretmekten taviz vermeden Türkiye'nin kalkınması için var güçleriyle çalışacaklarını belirtti.

Mescier, yaptığı açıklamada, Türkiye olarak rekabet gücü, katma değeri yüksek ürünlerle yeni pazarlara girerek ihracat kapasitesini artırmayı hedeflemeleri gerektiğini ifade etti.

Ekonomide yaşanan gelişmeler ışığında döviz borcu olmayanlar dışında kimsenin döviz almaması, buradan rant elde etmeye çalışmaması gerektiğini dile getiren Mescier, şunları kaydetti:

"Devletimizin uygulamış olduğu döviz politikasına herkesin destek vermesi gerekmekte ve yastık altında duran dövizlerin TL’ye çevrilmesi ile dövizin düşmesinde çok etkili olacağını göreceğiz. Yaşanan gelişmeleri takip etmeli, tedbirlerimizi almalıyız hiçbir olumsuz siyasi gelişme motivasyonumuzu bozmamalıdır. El ele vererek, çok çalışmaktan ve üretmekten taviz vermeden ülkemizin kalkınması için var gücümüzle çalışarak tüm ekonomik saldırılara karşı devletimizin yanındayız."