TRABZON (AA) - Doğu Karadeniz Bölgesinde elektrik borcu olan aboneler için Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (Çoruh EDAŞ), yapılandırması devam ediyor.

Çoruh EDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon'da elektrik borcu olan abonelerin ödemelerini, 31 Temmuz 2018 tarihine kadar yapabilecekleri bildirildi.

Tüketiciye güvenli ve kaliteli enerji tedarikinin amaç edinildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çoruh EDAŞ, hizmet kalitesi seviyesini yükseltmek amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Faaliyetleri ile her zaman tüketici dostu olduğu imajı çizen kurum yapılandırma kampanyası ile abonelerine birçok imkan sağlıyor. Elektrik dağıtım sektöründe tüketici memnuniyeti esası ile hizmet veren Çoruh EDAŞ, 2017 yılı ve önceki yıllarda icra ve dava aşamasındaki abonelerin borçları için 31 Temmuz 2018 Salı gününe kadar Çoruh EDAŞ müşteri merkezlerine, il ve ilçe şefliklerine başvurarak yapılandırma fırsatlarından yararlanabilecek."

Elektrik borcunun ana parasını peşin ödemesi halinde abonelerin, gecikme faizinde indirimlerden yararlanabilecekleri belirtilirken, tamamını peşin ödeyemeyen aboneler için ise Çoruh EDAŞ'ın taksitlendirme imkanı sunulduğu bildirildi.

Tüm tüketicilerin en kısa sürede Çoruh EDAŞ müşteri merkezlerine, il ve ilçe şefliklerine başvuru yaparak, yapılandırma fırsatından yararlanabileceği kaydedildi.