ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki emekli öğretmen Hayrullah Saki, ilçedeki kültür ve sanat merkezinin önüne Atatürk Anıtı yaptırdı.

Çaycuma ilçesinde yaşayan ve 44 yıllık meslek hayatının ardından emekli olan ve kendisiyle eşinin adı verilen Hayriye-Hayrullah Saki Anaokulu'nun tadilatını gerçekleştiren Saki, ilçeye bir de Atatürk Anıtı yaptırmak istedi.

Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi önüne Atatürk Anıtı'nı yaptıran Saki, Kastamonu Göl Köy Enstitüsü'nden 1955 yılında mezun olduktan sonra, ilçenin Koramanlar köyünde ilk öğretmenlik görevine başladığını daha sonrasında ilçeye bağlı birçok köy okulunda öğretmenlik yaptığını söyledi.

Anaokulu yaptıktan sonra, ilçenin Kültür ve Sanat Merkezi önünde, bir Atatürk büstünün eksikliğini hissettiğini ifade eden Saki, "Kültür ve Sanat Merkezi bir eksiklik yaşıyordu. Atatürk'ün eğitim, öğretim ve sanata verdiği önemi belirten bir anıtın olması gerekiyordu. Bunun için gerekli mercilere başvuru yaptım. 2017 yılında da onay geldi. Buraya bir anıt yapıldı. Anıt tam da Atatürk'ü simgeleyen bir görselde yapıldı, çizildi ve istediğim gibi oldu. Doğup büyüdüğüm topraklara bir anıt ve okul kazandırmak beni 85 değil, 58 yaşında yaptı. Çok mutluyum." dedi.