Eskişehir’de 8 yaşındaki Down Sendromlu Emirhan Gürgen’in, yakalandığı lösemi hastalığını yenmesi için annenin çağrısına duyarsız kalmayan yetkililer, küçük çocuğa yardım eli uzattı.
Down Sendromlu olarak dünyaya gelen Emirhan Gürgen, ardından yakalandığı Lösemi hastalığıyla mücadele etmesi İHA tarafından yapılan haberle duyurulmuştu. Emirhan’ın annesi Nimet Atılgan, yurt dışından gelen ilaçlarını alamadıklarını belirterek bundan dolayı yetkililerden yardım istemişti. Annenin bu çağrısına ve 8 yaşındaki Emirhan’ın lösemi ile savaşına destek olmak isteyen Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile Eczacılar Odası ve Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili işbirliğide çalışma başlattı. Başlatılan çalışmalar sonrasında Emirhan’ın tedavisinde kullanılan ilaçlar yurtdışından getirilerek doktorlarına teslim edildi. Ziyarette, Belediye Başkanı Ataç, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ve 9. Bölge Eskişehir-Bilecik Eczacılar Odası Başkanı Yücel Yenilmez, Emirhan’ın doktorunda bilgiler aldıktan sonra küçük çocuğu odasında kısa süre ziyaret etti. Ziyaret sırasında Emirhan’ın annesi gözyaşlarına hakim olamadı. Gözü yaşlı anne yetkililerden yardım beklediğini ve çaresiz olduğunu yineledi.

ÇOCUKLARIMIZ ÇOK KIYMETLİ
İlaçların verilmesi esnasında konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, dileğinin Emirhan’ın iyileşmesi olduğunu söyledi. Emirhan’ın tedavi gördüğü kliniğin çok kıymetli bir klinik olduğunu söyleyen Ataç, “Buranın olmasına ne kadar şükretsek azdır. O açıdan burayı çok önemsiyorum. Bugünkü çocuğumuzun down sendromlu olması beni çok ilgilendiriyor. Her iki hastalığın üst üste gelmesi ciddi bir şansızlık. Dileğim iyileşsin. Çocuklarımız çok kıymetli” dedi.
ESOGÜ Rektörü Hasan Gönen ise, Onkoloji servisine bölgenin yanı sıra diğer bölgelerden de hasta geldiğini ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:
“Hastalarımız tedavi etmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de bugün olduğu gibi Tepebaşı Belediyesi ve Eczacılar Odasının desteğiyle daha iyi şekilde yerine getirebiliyoruz. Çünkü üniversite hastanesi olarak herşeye yetişemeye biliyoruz. Ancak şehrimizde bulunan kurumların destekleri bizi çok daha memnun hale getiriyor.”

“EMİRHAN’IN İHTİYACI OLAN İLAÇLARI GETİRDİK”
Emirhan’ın ailesinin yardım çağrısına kayıtsız kalmayan Eczacılar Odası Başkanı Yücel Yenilmez, “Ben öncelikle hocamıza çok teşekkür ederim, böyle bir kliniği Eskişehir’e kazandırıp hizmet ettikleri için. Bizler ne kadar sağlıkçı olsak da kanser hastalığı zor bir hastalık. Hele ki çocuklarda olunca sağlıkçılık çokta ön plana çıkmıyor. Allah buralara kimseyi düşürmesin, ama eksik de etmesin. Biz bugün ilaçlar için burdayız. Emirhan’ın ailesi yurt dışından gelen ilaçlara ulaşamadıklarını bize söyleyince bizler de Türk Eczacılar Birliği ile hemen irtibata geçtik. Hocamızın yazmış olduğu ilaçları getirdik” diye konuştu.
(İHA)