Mantısı ile meşhur Kayseri, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’te tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Erciyes’i teleferik ve yapay kar yağdırarak tanıttı.
Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT bu yıl TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde 19’uncu kez şehirlerin ve beldelerin tarihine, kültürüne, ev sahipliği yapmak için kapılarını ziyaretçilere açtı. Mantısı ile ün yapmış olan Kayseri, bu yıl mantının yanı sıra stantta turistleri Erciyes’e taşıyan teleferiği ile katıldı. Erciyes atmosferine uygun olsun diye stantta ayrıca yapay kar yağdırıldı.

“KAYSERİ MARKA ŞEHİR OLMA YOLUNDA”
Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, “Kayseri son yıllarda her anlamda büyük gelişmeler gösteren bir ilimiz. Marka şehir olma yolunda gayet güzel bir şekilde ilerliyor. Ticaretiyle, sanayisiyle, kültürüyle ve son yıllarda ki dağ turizmi ile, kış turizmi ile kültür turizmi ile özellikle Kapadokya’ya yakın olmamızdan dolayı turistlerin rağbet ettiği bir il dolayısıyla bu bakımdan kayseri ziyaret edilmeli” dedi.

“KARIMIZI KARA DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUZ”
“Kayseri bilindiği gibi ticareti ve sanayisi ile zaten gelişmiş bir il bunun yanı sıra son zamanlarda turizmde de önemli bir yol kat etti” diyen Başkan Hiçyılmaz, “Özellikle yerel yönetimlerin Büyükşehir Belediyemizin özellikle Erciyes’e yapmış olduğu yatırımlar sonrasında ve oteller ihale edildi. Bunlar neticesinde Erciyes Türkiye’de en çok rağbet gören kayak yapılan yer olma yolunda. Erciyes’imizi değerlendirmek suretiyle, karımızı kara dönüştürmek sebebiyle Erciyes bundan sonraki süreçlerde de yükselecek ve gelişmesini o yönde yapacak” diye konuştu.
Kayseri’ye bu süreçte çokça turist beklediklerini belirten Hiçyılmaz, “Kapadokya’ya yakın olmamız, turizm havzası içinde yer almamız sebebi ile bunu çok iyi değerlendirmek zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte Kayseri sadece sanayisi ve ticareti ile değil de turizmi ile kültürü ile insanların gelip mutlaka görmesi gereken bir yer olmasını arzu ediyoruz., bu yönde de gelişmeye devam edeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.
(İHA)