ÇORUM (AA) - Çorum'da İçişleri Bakanlığının "Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi" uygulaması kapsamında sürücülerin emniyet kemeri kullanımını teşvik etmek üzere denetleme yapıldı.

Samsun-Ankara otoyoluyla kent merkezindeki çeşitli caddelerde gerçekleştirilen denetimlerde, seyir esnasında emniyet kemeri kullanmayan sürücülere cezai işlem uygulandı.

Yapılan denetimlerde sürücülere emniyet kemerinin önemi hakkında bilgi verildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, trafik denetiminde 297 aracın denetlendiği ve 61 sürücüye emniyet kemeri kullanmamasından dolayı cezai işlem uygulandığı bildirildi.

Açıklamada, Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı'nda 2020 yılına kadar trafik kazası sonucu meydana gelen ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılmasının hedeflendiği ve bu doğrultuda İçişleri Bakanlığınca "Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi" kapsamında yeni denetim stratejilerinin belirlendiği aktarıldı.

Emniyet kemeri kullanımının, kaza sonucu ölüm ve ağır yaralanma oranını yüzde 70'e kadar azalttığının vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizde sürücülerle yolcuların emniyet kemeri kullanmalarını zorunlu kılan yasal düzenlemeler bulunmasına rağmen, sürücü ve yolcuların risk bilgisi eksikliği sonucu meydana gelen kazalarda, sürücü ve yolcuların taşıt içinde veya taşıt dışına savrulmalarından, devrilen araçların altında kalmalarından kaynaklı ikinci ve üçüncü darbeler almaları sonucu ölüm ve ağır yaralanmaların meydana geldiği tespit edilmiştir. Bu nedenle ilimiz genelinde trafik kazalarının önlenmesi, trafik kurallarına uyma ve emniyet kemeri kullanım düzeylerinin daha üst seviyeye çıkarılması, kaza sonucu meydana gelen ölüm ve ağır yaralanmaların azaltılması ve denetim faaliyetleri yoluyla sürücüler üzerindeki algılanan yakalanma riski duygusunun arttırılması amacıyla 2018 yılı sonuna kadar emniyet kemeri kullanımına yönelik denetimler arttırılacak, kullanmayan sürücü ve yolculara istisnasız olarak cezai yaptırımlar uygulanacaktır."