ZONGULDAK (AA) - Zonguldak’ta simülatöre bindirilen vatandaşlar, emniyet kemerinin önemi ve hızın yol açtığı kazalar konusunda bilgilendirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığınca valiliğin önüne konuşlandırılan simülatör aracılığıyla vatandaşlar, kaza anında yaşayabileceklerini uygulamalı test etme imkanı buldu.

Simülatöre binen vatandaşlara, kaza anında olabilecekler anlatılarak emniyet kemerinin önemi anlatıldı.

Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığında görevli emniyet kemeri eğitmeni Musa Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, her fırsatta emniyet kemeri takmanın önemini anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Erdoğan, gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade ederek, “Bu uygulamayla sadece 5 kilometre hızla giden araçta yaşanacakları anlatmaya çalışıyoruz. Emniyet kemerini takıp nasıl hayatta kalındığını veya takmama durumunda nasıl yaralanabileceğini gösteriyoruz. Yaptığımız uygulamaların karşılığını alıyoruz” diye konuştu.

Simülatörü kullanan Ahmet Ali Şekerci de emniyet kemerinin insanı hayata bağladığını belirterek, “Bu uygulamayı test etmek istedim çünkü ileride ehliyet almayı düşünüyorum. Uygulama esnasında gördüm ki emniyet kemeri takmasam boynumun kırılma ihtimali çok yüksek. Yaşanan acı olaylardan ders almamız lazım" ifadesini kullandı.

Vali Yardımcıları Ahmet Mailoğlu ve Hüseyin Ergi, İl Emniyet Müdürü Osman Ak ile daire müdürlerinin de izlediği eğitime vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Simülasyon aracının kentte 5 gün daha kalacağı öğrenildi.