ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Yusuf Kaya, Emzirme Haftası ve meme kanseri bilinçlendirme ayı etkinlikleri kapsamında bilgilendirme standı açıldığını bildirdi. 

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, etkinlikler çerçevesinde bir alış veriş merkezine bilgilendirme standı açtıklarını belirtti. 

Vatandaşlara el broşürü dağıttıklarını vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

"Bakanlığımızca 1991 yılından bugüne UNICEF işbirliğinde temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan 'Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı' sürdürülmektedir. Programın temel mesajı, bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaşına kadar sürdürülmesidir. Bebek beslenmesinde ilk 6 ay anne sütü verilmesinin önemi bebeğin beslenme, büyüme, gelişim ve hastalıklardan korunması için ideal içeriğe sahip olmasından kaynaklanır. Bu sebeplerle de birçok uluslararası ve ulusal kuruluş emzirmeyi bebek beslenmesinde öncelikle tercih edilmesi gereken beslenme yöntemi olarak belirlemiştir. Emzirmenin doğumdan hemen sonra başlatılması ve sık emzirme ile süt yapımı kolaylaşır. Ne kadar sık emzirilirse süt salgılanması da o kadar artar. Özellikle doğumdan hemen sonra gelen sarımsı süt (ağız) en önemli süttür ve bebeğe kesinlikle verilmelidir. Ağız içinde bebek için gerekli bağışıklık maddeleri, vitaminler vardır ve proteinden çok zengindir. Bütün bu yararlar düşünüldüğünde anne sütünün bebekler ve anneler için ne kadar önemli olduğu anlaşılmaktadır ."