ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi tarafından muharrem ayı dolayısıyla en güzel aşureyi yapma yarışması düzenlendi.

Belediye bünyesindeki Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından bu yıl 4'üncüsü organize edilen yarışma, Buhara Kadın Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Jüri üyeliklerini Hitit Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi yemek öğretmeni Ülkü Menşure Solak, Çorum Belediye Aile Eğitim Merkezi Diyetisyeni Elif Aktomuk ile bir restoranın şef aşçısı Ömer Yiğit'in yaptığı yarışmaya 32 kadın yarışmacı katıldı.

Yarışmacıların yaptığı aşureleri lezzet, süsleme ve sunum açısından inceleyen jüri üyeleri, seçim yapmakta zorlandı.

Yaklaşık 1 saat süren değerlendirme sonucunda Sema Demir'in "Dua" isimli aşuresi birinci, Fatma Abukan'ın "Bereket" isimli aşuresi ikinci, Gülay Benli'nin "Aşurem" isimli aşuresi üçüncü seçildi. Hacer Tilkicioğlu'nun "Altın Çilekli" aşuresi de jüri özel ödülüne layık görüldü.

Yarışma sonunda birinciye bin, ikinciye 750, üçüncüye 500, jüri özel ödülü kazanan yarışmacıya da 250 lira para ödülü verildi. Ödüller, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü tarafından takdim edildi.

Külcü, burada yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve 71 arkadaşının Kerbela'da şehit edilmesinin 1377’nci yıl dönümünde olduklarını söyledi.

Muharrem ayının 10'uncu gününün Aşure Günü olarak anıldığını dile getiren Külcü, birlik, beraberlik ve dayanışma adına bu ayın önemine dikkati çekti.

Külcü, "Belediyemiz muharrem ayı dolayısıyla birlik ve beraberlik adına etkinlikler yapıyor. Bugünkü etkinlik de onlardan biri. Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'miz 4 yıldır en güzel aşure yarışması düzenliyor. Sembolik olarak düzenlenen bu yarışmanın amacı kaynaşma, dayanışma, sevginin ve barışın artmasıdır. Aslında bugünün dünyasında ve Türkiye'sinde insanlara barışı, sevgiyi ve saygıyı hatırlatmak adına bu etkinliler büyük önem arz ediyor." ifadesini kullandı.

Aşurenin farklı ürünlerin harmanlanmasıyla ortaya çıkan güzel bir lezzet olduğunu söyleyen Külcü, "Tıpkı aşurede olduğu gibi biz insanlar da farklı din, dil ve kültüre sahip olarak tek bir dünyada yaşıyoruz. Tüm insanların dünyada barış ve huzur içerisinde yaşaması dileğiyle muharrem ayı hepimize hayırlı olsun." dedi.

Yarışmanın ardından Çorum Müftülüğü il vaizi Fatmanur Erdem tarafından "Muharrem Ayı" konferansı gerçekleştirildi.