Hukuk sistemi burada devreye girer ve haklı ve haksızı yargı sistemiyle değerlendirir. Herkes içerisinde bulunduğu durumu en iyi savunacak, lehine kararlar aldıracak bir avukat ile çalışmak ister. Ankara avukat Esra Nur AYDEMİR GÜR, Ankara Barosuna bağlı olarak Ankara ilinde avukatlık yapmaktadır.

Davanın bulunduğu şehir dışından bir avukatla çalışmak günümüz şartlarında uygun olarak kabul edilmektedir. Tabi avukatın; ulaşım, konaklama masrafları vekalet ücretine yansıyacağından, davanın görüleceği şehirdeki bir avukat ile çalışılması yargılamaya harcanacak masraf, zaman ve ulaşılabilirlik açısından avantajlı sağlamaktadır.

Ankara Avukatlık Çalışma Alanları

Avukatların kendilerine özgü birçok çalışma alanları bulunmaktadır. Aşağıda sizler için birkaçından bahsettik;

  • İdare Hukuku

Anayasada belirlenen, idarenin faaliyet ve örgütlenmesine ilişkin kurallar öngören, kamuya tanınan üstünlük ve ayrıcalıklar ile bireye tanınan hak ve hürriyetlerin dengelenmesini sağlayan hukuk alanıdır.

  • Aile Hukuku

Türk veya yabancı vatandaşların arasında ki evlenme, boşanma, velayet veya vesayet, eşler arasındaki mal durumu, nafaka yükümlülükleri, çocuk ve aile malları gibi konulara değinen yargı önünde çözümlenmesine ilişkin hukuk alanıdır.

  • İcra ve İflas Hukuku

Özel hukuktan ortaya çıkan alacakların devlet ile yerine getirilmesi durumunda ki hukuk alanıdır.

Yukarıda bahsettiklerimiz yanı sıra;

  • Tüketici Hukuku
  • Sigorta Hukuku
  • İş Hukuku

Hizmetlerini Ankara Avukat Esra Nur AYDEMİR GÜR sizler için savunmaktadır.

Avukatlık Fiyatları Hakkında

Mahkemelerde, tüm hukuki desteklerde, taraflar arasındaki uyuşmazlığı sonlandıran her türlü makam kararlarında 2021 yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi uygulanmaktadır. 2021 yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesine ulaşabilmek için web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi, avukatın yapacağı bütün hukuki desteklerde alacağı minimum ücreti belirleyen tarifedir. Buna göre, avukatlar listede yazan ücretlerden aşağı bir parasal meblağa çalışamamaktadır. Fakat tarifede belirlenen ücretlerin üstünde çalışılabilmektedir.

Merak Edilenler

Her müvekkilin aklına bir dava açma öncesi veya avukata danışma öncesi aklına gelebilecek sorular bulunmaktadır. Bunlardan bazılarını ön bilgi sahibi olabilmeniz için yanıtladık.

  • Avukat tutmak veya avukatla temsil edilmek zorunlu mudur?

Türk Hukuku’nda avukatla temsil edilme zorunluluğu bulunmaktadır. Kişi, dava açma yeteneği ile gerekli evrakları hazırlayabilir davasını açıp takip edebilmektedir. Fakat sermaye açısından farklılık gösterebilmektedir.

  • Avukatlık vekaleti nedir, nasıl çıkartılır?

Bir kişinin başka bir kişiyle belli durumlar içinde kendi adına hareket etmesi amacıyla yazılı olarak yetki vermesine vekaletname denir. Avukatın işlerinizi takip edebilmesi için bu yazılı belgeyi ona vermeniz gerekmektedir.

  • Avukatın ücretini kim öder?

Müvekkil ve avukatlar arasında konuşulması gereken önemli bir konudur. Bunun nedeni müvekkiller ücreti davacı olduğu kimsenin mahkemeyi kaybettiğinde avukatlık ücretini karşılayacağını düşünür. Durum bu şekilde değil, doğrusu için web sitesindeki ayrıntılı yanıtlara göz atmanızı tavsiye ederiz.

Kaynak: https://esranuraydemir.com/ankara-avukat/