ÇORUM (AA) - Çorum'da yerel bir gazete, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı kapsamında tüm ticari faaliyetlerinde yüzde 10 indirim yaptı.

Kentte 34 yıldır yayın hayatını sürdüren Çorum Haber Gazetesi'nin abonelik ücretleri ile reklam ve ilan ücretlerine Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı kapsamında 3 ay süreyle yüzde 10 indirim uygulandı.

Gazetenin Genel Müdürü Mehmet Yolyapar, yaptığı açıklamada, yerel bir gazete olarak bakanlığın indirim kampanyasını yalnızca haberleştirip kamuoyuna duyurmayı yeterli görmediklerini, içinde yer alarak kampanyaya daha çok dikkat çekebileceklerini düşündüklerini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanlığının başlattığı indirim kampanyasının en azından psikolojik anlamda topluma fayda sağlayacağına inandığını dile getiren Yolyapar, "Meslekte 48. yılımı bitirdim. Gazetemizin 34. yılındayız. Bu süre içinde biz hep yapıcı, olumlu ve objektif olmaya özen gösterdik. Bugün de ülkemizin ve toplumumuzun menfaatleri doğrultusunda indirim kampanyasına yer alıyoruz." dedi.

İmkanı olan herkesi Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na destek olmaya çağıran Yolyapar, şunları kaydetti:

"Bakanlığın programının faydalı olacağını gördüğüm için sayın Bakan açıkladıktan hemen sonra arkadaşlarla değerlendirerek kampanyaya katılmaya karar verdik. Gazetemizde de yöremizin deyişi 'Çorumluyuz, birbirimizden sorumluyuz' başlığıyla bütün Çorum'un bu dayanışmaya katkıda bulunması için çağrı yaptık. Yerel bir gazete olarak eğer ekonomik anlamda ülkemizin düzlüğe çıkmasında az da olsa bir katkımız olacaksa biz kendimizi mutlu addedeceğiz. Bir medya kuruluşu olarak Bakanlığın bu kampanyasını yalnızca haberleştirip halka duyurmayı tercih edebilirdik ancak kendimiz de bu kampanyanın içinde olarak daha faydalı olacağımızı düşündük. Her insanın kendine özgü bir siyasi duruşu vardır. Biz bu konuyu siyasi bir mesele olarak görmeksizin 'Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür' ilkesiyle değerlendiriyoruz, dolayısıyla bütün vatandaşlarımızı bu indirim kampanyasına bir omuz vermeye davet ediyorum."