ZONGULDAK (AA) - Ereğli ilçesinde yaşayan doğuştan bedensel engelli 42 yaşındaki Recep Yaman, 5 kişilik ailesine motorlu taşıtlar ve bisiklet lastiklerini tamir ederek bakıyor.

İlçeye bağlı Çayırlı köyünde 25 yıldır motorlu taşıtların yanı sıra bisiklet lastiklerini tamir ederek geçimini sağlayan Recep Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğuştan fiziksel engelli olmasına rağmen hayata çalışarak bağlandığını söyledi.

Kimseye yük olmamak için küçük yaşlardan itibaren resmi ve dini bayramlar da dahil olmak üzere, tatil yapmadan çalışarak geçirdiğini anlatan Yaman, şöyle konuştu:

"Doğuştan özürlüyüm, eşim ve okula giden 3 çocuğum var. 1989'dan bu tarafa lastik tamirciliği yapmaktayım. Bu mesleği bir lastikçinin yanında çalışan kardeşimden bakarak öğrendim, daha sonra kendi işyerimi açarak mesleğimi burada yapmaya devam ettim. Yaptığım meslekte de üzerime usta tanımam. Kendimi o kadar iyi yetiştirdim diyebilirim. Günümüzde bakıyorum ki diplomalı gençler çok, okumuşlar ama 'iş yok' diyorlar. İş yok diye bir şey yok. Üretken ve çalışkan olacaksın, çalışmasını bileceksin. Anne ve baba parası yiyenler var. Anne ve babası çocuklara baktığı için çocukları çalışmıyor. Yapacak çok şeyler var. Gençlerimiz kendini yetiştirmeli. Okuyamadıysan üretmesini, çalışmasını bileceksin."

Yaman, engellilerin her şeyi devletten beklememesi gerektiğini de dile getirerek, "Engellilerimiz de üretken olsun. Devlet ne zamana kadar bakacak, ne verecek, ne yapacak diye düşünmemeli. Çalışıp ekmeğinizi kendiniz kazanmalısınız. Ben ayaklarımdan ve bedenimden engelliyim. Ayaklarımız ve bedenimiz tutmasa bile beynimiz sağlam, iş yapabiliyoruz." diye konuştu.

En büyük hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmek olduğunu belirten Yaman, "Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum. 15 Temmuz gecesi hainlere geçit vermemiştir. Allah ondan razı olsun, ona uzun ömürler versin." dedi.