SAMSUN (AA) - Samsun'da Özel Olimpiyatlar Türkiye Organizasyonu Birleştirme Programı kapsamında down sendromlu, zihinsel engelli ve otizmli 12 çocuk, üniversite öğrencileriyle çikolata yaptı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencilerinin gönüllü olduğu program kapsamında 12 engelli çocuk, kentteki bir otelin mutfak bölümünde şeflerin gözetiminde sade, fıstıklı ve fındıklı çikolata yapmayı öğrendi.

Kollarının dirsekten aşağısı bulunmayan 9 yaşındaki Nisa Nur Çalık'ın yarım koluna sıkıştırdığı kaşıkla, kalıplara çikolata dökmeye çalışması, duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Çalık'ın azmi, diğer engelli çocuklara da örnek oldu.

Çocukların kalıplara gönüllülerle döktükleri çikolatalar, daha sonra çocuklara hediye edildi. Bazı engelliler çikolataları hemen yemeyi tercih ederken, bazıları ise hediyelik yapıp ailesine götürdü.

Proje koordinatörü Meryem Gezer Sevinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, özel eğitim alan çocukların sosyalleşmeleri için çeşitli aktiviteler yaptıklarını söyledi.

Down sendromlu, zihinsel engelli ve otizmli çocukları gönüllü öğrencilerle buluşturarak birlikte çalışmasını sağladıklarını anlatan Sevinç, "Bugün de çocuklarımıza çikolata yapmayı öğrettik. Amacımız çocukların gönüllü öğrencilerle sosyalleşmesini sağlamak." dedi.

Otelin mutfak şefi Ercan Yılmaz ise engelli çocuklarla çikolata yaptıklarını belirterek, "Onlara çikolatanın nasıl yapıldığını öğrettik. Çikolatalarımızı dondurup kalıplarından çıkardıktan sonra özel çocuklarımıza ikram ediyoruz." ifadesini kullandı.