Samsun’un ev sahipliğinde düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları’nın ilk gününde tekvando müsabakaları tamamlanırken, masa tenisi ve plaj voleybolunda da heyecan başladı.
Türk sporcular turnuvanın birinci gününde dağıtılan 10 altın madalyanın 5’ini kazanarak organizasyona güzel bir başlangıç yaptı. Milliler günü 5’i altın, 5’i gümüş, 3’ü bronz olmak üzere toplam 13 madalya ile tamamladı.

Finallere ambargo
İşitme Engelliler Tekvando Dünya Şampiyonası’nda ilk olarak poomse müsabakaları oynandı. Bu dalda finallere ambargo koyan milli sporcular sabah seansında Türkiye’ye 2 altın 2 de gümüş madalya kazandırdı. Ayşegül Gökkaya kadınlarda altın madalya mücadelesinde Elif Yenigün’ü yenerek zafere ulaşırken, üçüncülük Hırvat Sara Rajcevic’in oldu. Ali Rıza Karaca’nın şampiyon tamamladığı erkekler poomse müsabakalarında ise bir diğer milli sporcu İbrahim Atamer ikinciliği elde etti.
Milli sporcuların başarılı performansları diğer müsabakalarda da devam etti. Erkeklerde 68 kilo final mücadelesi yine iki Türk sporcu arasında oynandı ve Mustafa Sefa Oksöz’ü 12-0 mağlup eden Muhammed Güler kürsünün zirvesinde yer aldı. 80 kilo erkekler altın madalya mücadelesine ise Batuhan Şimşek ile Mehmet Kızılkaya kozlarını paylaştı. Karşılaşmayı 4-1 galip tamamlayan Batuhan Şimşek dünya şampiyonluğuna ulaştı. Ahmet Hakan Tuna ise 58 kilo üçüncülük maçında Kırgız Mavlanov Azamat’ı yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. Türkiye böylece erkeklerde takım olarak da zirveye çıkmayı başardı.

Tekvandoda milliler beş dünya şampiyonluğu elde etti
Kadınlarda 67 üzeri kiloda Gülçin Şeker dünya şampiyonluğuna ulaşan isim oldu. Kazak rakibi Valentina Antonenka’yı finalde 12-7 mağlup eden Gülçin, Türkiye’ye günün son altın madalyasını kazandırmayı başardı. 67 kilo finalinde Hırvat Sara Rajcevic’e 11-1 mağlup olan Halime İlayka Oğuz gümüş madalyanın sahibi olurken, Elif Öner ise 57 kiloda bronz madalya kazandı.
İşitme Engelliler Masa Tenisi Dünya Şampiyonası’nın ilk günüde ise takım mücadeleleri oynandı. Meltem Akyaz, Dilem Akyüz, Hanife Ocak ve Yurdagül Özcan’dan oluşan Kadın Milli Takımımız, turnuvayı Hindistan ve Polonya’nın arkasından üçüncü sırada tamamlayarak bronz madalyanın sahibi oldu.
Plaj voleybolunda takımlar grup aşamasında sahne aldı. Erkeklerde Polonya, Tayland, Rusya ve Çek Cumhuriyeti ile A Grubu’nda yer alan Resul Tekin-Bilgin Baltacı ikilisinin oluşturduğu Erkek Milli Takımımız, gruptaki ilk maçında Çek Cumhuriyeti’ne 2-0 mağlup oldu.
İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları 21 Temmuz Perşembe günü oynanacak plaj voleybolu, judo ve karate müsabakaları ile devam edecek.
(İHA)