BAYBURT (AA) - Bayburt'ta, farklı eğitim merkezlerinde öğrenim gören 309 engelli öğrenci karne sevinci yaşadı.

Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ile Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'nde öğrenim gören engelli öğrencilere karneleri törenle verildi.

Engelli öğrencilerin öğrenim gördüğü okullardaki karne törenine katılan Vali İsmail Ustaoğlu, kendi̇si̇ni̇n de engelli bir kardeşinin olduğunu ve 37 yaşındaki bu kardeşinin ailenin en sevilen bireyi olduğunu söyledi.

Vali Ustaoğlu, "Ben karne alan bu öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu çocuklarımızın hem sosyal hayata kazandırılması, sürekli toplumun içerisinde olması bunlar açısından çok önemli. Aileler açısında da çok güzel. Bir takım alışkanlıklar edinilmeye çalışılıyor. Bunlar bizim ülkemizde özlemle beklediğimiz yıllardı" dedi.

Batıya giden kişilerin geçmiş yıllarda Türkiye'ye döndüklerinde orada engellilere yönelik hizmetleri anlattıkları hatırlatan Ustaoğlu, "Batıya gidenlerin orda engellilere yönelik şunlar yapılıyordu, bunlar yapılıyordu dediği, hayal edemediğimiz şeyler bugün ülkemizde en ücra köşesinde bile bunlar yapılabiliyor olması bizim gerçekten gurur duyacağımız eğitim alanında güzel işler, güzel hizmetler. Ben bu çocuklarımızı tebrik ediyorum. Bu çocuklarımızın böyle toplumla iç içe olması, ayrı değil toplumun bir parçası olduğunun hissiyatının verilmesi güzel bir şey" diye konuştu.

Ustaoğlu, sınıfları tek tek gezerek karnelerini verdiği engelli öğrencilerle zaman zaman şakalaşarak onlara taraftarı oldukları takımları sordu.

Öğrencilerin çoğunun Galatasaraylı olduğunu söylemesi üzerine Ustaoğlu da kendisinin bir Galatasaray taraftarı olduğunu belirterek öğrencilere sarıldı.

Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ile Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'ndeki karne törenine Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan katıldı.

Hastalıkları nedeniyle eğitimlerini evlerinde sürdüren 5 öğrenciye karneleri İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan tarafından verildi.

Çağlayan, düşük trombosit nedeniyle enfeksiyon riski taşıdığı için evde eğitim gören Atatürk İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Hiranur İrvasa'ya Zahit Mahallesi'ndeki evine giderek karnesini verdi.

Eğitimde feda edilebilecek hiç bir ferdin olmadığına inandıklarını söyleyen Çağlayan, "Bu aynı zamanda devletimizin de gücünü gösteriyor. Okula gelemeyen çocuğun ayağına devlet hergün öğretmen göndererek eğitim veriyor" dedi.