ÇORUM (AA) - Çorum Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ali Şahan, Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Programı başvurularının 8 Haziran'da sona ereceğini hatırlatarak, hibe desteği almak isteyenleri bu tarihe kadar projeleri hazırlamaları konusunda uyardı.

Şahan, yaptığı yazılı açıklamada, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarının, engelli ve eski hükümlülerin kendi iş yerini açabilmeleri için fon oluşturduğunu bildirdi.

Bu fonla engelli veya eski hükümlülere proje karşılığı 50 bin liraya kadar demirbaş alımı konusunda hibe desteği sağlandığını aktaran Şahan, proje başvurularının son başvuru tarihinin 8 Haziran olduğunu hatırlattı. Şahan, şunları kaydetti:

"Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, iş yerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler ve eski hükümlüler proje hazırlayabilirler. Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, iş yerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler ve eski hükümlülerden proje hazırlayarak hibe programından yaralanmak istemeleri halinde, kurum web sayfasında yayımlanan 2018/2 başvuru rehberi ve formu doğrultusunda projenin hazırlanıp istenen evrakların güncel hali kullanılarak 08 Haziran 2018 tarihi mesai saati bitimine kadar İl Müdürlüğüne sunulması gerekmektedir."