SAMSUN (AA) - Samsun Valisi İbrahim Şahin, Engeliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, doğuştan veya sonradan bazı sebeplere bağlı olarak gerçekleşen engelliliğin her insanın karşılaşabileceği durumlardan biri olduğunu belirterek, bu nedenle engelli vatandaşların hayatın her alanında, kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmelerinin en temel insan hakkı olduğunu vurguladı.

Devletin engelli vatandaşların üretimde ve toplumsal yaşamda başkasına bağımlı olmadan yaşamaları için gerekli şartların sağlanması politikasını benimsediğini kaydeden Şahin, "Engelli vatandaşlarımızın ayrımcılığa maruz kalmayan, fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen kişiler olmaları için her alandaki eşitsizlikleri ortadan kaldırmak, eğitimle, istihdamla üretken olmalarını sağlamak ve bağımsızca yaşayabilmelerine destek verecek imkanlardan yararlandırmak gayesini taşımaktayız." ifadesini kullandı.

Vali Şahin, şunları kaydetti:

"Devletimiz, engellilerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak için hızlı ve yoğun çalışmalar yürütüyor. Devletimiz, bu kapsamda engelli çocukların eğitimleri, tedavileri için resmi ve özel eğitim kurumlarının açılmasına destek oluyor, ağır engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları ortamlarda yakınları tarafından bakılmaları için bakım ücreti ödüyor, sosyal güvencesi olmayan engelli vatandaşlarımıza da aylık bağlıyor. Hiç şüphe yoktur ki engelli vatandaşlarımız için daha yapılacak çok şey vardır. Ülkemizin huzuru, refahı ülke içinde yaşayan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanır. Engellilerimizin toplumsal hayata katılım sağlamaları tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Nüfusun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi için yürütülen çalışmalara yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının, basın ve yayın organlarıyla toplumun her kesimindeki bireylerin destek olması gerekmektedir."